6 Haziran 2019 Perşembe

VİNC AYAK BASMA TAKOZU

OAP MAKİNE İTH İHR DIS TİCARET VE PAZARLAMA LİMİTED SİRKETİ

İLETİŞİM 
TEL    : 00 90 507 797 7209
Email : oapltdco@yahoo.com


                                      DENGE AYAGI TAKOZU
                                          İPLİ TAŞIMA KOLU
                                         


PUTZMEISTER   PM570943     600x600x50
JUNJİN     M38    RB2150600    500x500x60T
JUNJİN     M40    RB2150900    600x600x70T

PUTZMEISTER
EVERDIGM
BETONSTAR
İMER
SCHWİNG
CİFA
JUNJİN
                             



 YERLİ VE YABANCI 
TÜM BETON POMPALARI İÇİN  
AYAK DENGE TAKOZU 
KULLANIMI İSG İÇİN ZORUNLUDUR


İLETİŞİM
Whatsapp: 0 507 797 72 09
Email :  oapltdco@yahoo.com

OAP MAKİNE İTH İHR DIS TİC VE PAZARLAMA LTD STİ

Her türlü sorunlarınızın çözümünde sizlere yardımcı olmaktan memnuniyet duyarız.
Lütfen Whatsapp ile irtibat kurunuz


Aşağıdaki  Ölçülerde İmalatlarımız  Bulunmaktadır

EN (cm)
BOY(cm)
KALINLIK  (cm)
30
30
3
40
40
3
40
40
4
40
40
5
40
40
6
50
50
4
50
50
5
60
60
4
50
50
6
60
60
5
60
60
6
80
80
4
80
80
5
80
80
6
100
100
5
100
100
6
100
100
8
120
120
6
120
120
8
120
120
10




ÖNCE GÜVENLİK /  SAFETY FIRST


SAFELY SETTING OF CONCRETE BOOM PUMP OUTRIGGERS 

BETON POMPALARINDA AYAKLARIN GÜVENLİ OLARAK KURULUMU

Beton Pompası kazaların nedenleri genelde aşağıdaki nedenlerden olur 
  • Uygunsuz yerleşim
  • Toprak zeminin yanlış analizi 
  • Toprağın tahmin edilenden yumuşak olması 
  • Kazılmış  veya Tekrardan doldurulmuş  alanlara çok yakın ayak kurulumu
  • Gizlenmiş boşluklar
  • Zemin Çökmeleri
  • Doğal veya insan yapı boşluklar
 Tipping accidents with contrete boom pumps have occureed as a result of;
  • Inadequate cribbing
  • Misjudging the soil
  • Poorly compacted soil
  • Setting up too close to excavations or backfilled areas
  • Hidden voids
  • Washouts
  • Natural or man-made voids

UYGUN VE UYGUNSUZ BASMA  SEKİLLERİ

Beton Pompası çalışmalarında en önemli husus , Beton Pompası imalatçısının direktifleri dogrultusunda  denge ayaklarının çalışma alanında uygun olarak konumlandırılmasıdır. Bu direktifler uygulanmaz ise ciddi kazalar ile karşılaşılabilir. İnsanlar iş makinasının kurulumu esnasında gerekli tedbirleri alarak kazaların önüne geçebilir. Operatörler ve Müteahhitler  bomlar denge ayalarının üzerinde veya seyir pozisyonunda iken olan  potansiyel tehlikelerden uzak durmalıdır. Müteahhitin daha uygun bir ayak basma önermesi  veya operatörün yetersiz oldugunu düşünerek daha uygun bir pozisyon önermesi , boomlar açılmadan çalışma öncesinde risklerin minimuma indirilmesini sağlayacaktır. 

Placing  the outriggers of a concrete pump machine with a  boom is the most critical jobs of the concrete pump operator and should always do according to  the manufacturer's advised procedure. If it is  not done properly, it can lead to a fatal accident. Tip-over accidents can be avoided if people take precautions when the unit is set up. Operators and contractors must be aware of the potential danger that exists when a large boom is unfolded and extended over outriggers. If the contractor remembers to offer additional outrigger supports  and if the operator remembers to ask for it when it isn't offered, the problem can be minimized even before the boom is extended.

DENGE AYAĞI  KURULUMUNDA   İZLENMESİ GEREKEN KURALLAR
Denge ayaklarını Düz Olmayan -Engebeli zeminelere basmayın, gerekli ise aracınızı tekrar konumlandırın veya zemini düzleyiniz.

Denge ayak pabucunu tepeciklere basmayın. Makinanın ağırlığı  zemine direkt olarak etki etmeli , aksi durumda ayak yükü kısmı olarak zemine ve yana yayılacaktır , bu ayak denge pistonlarına uygunsuz gerilimler yükleyecektir.

Yarık veya Çukur yuzeylere denge ayagı ile basarak kapama yapmayınız. Eğer ayak pabucu altında tam dolu toprak (zemin) yok  ise  bası kenarlarına aşırı basınç uygulanacaktır. Bu yarığın büyümesine ve zeminin yırtılmasına sebep olacaktır.

Eğer yeterli bası olanı olusturmak icin 5 adet Bası Kerestesi desteği öngördü iseniz , ve denge ayak pabucu sadece bunlardan 2 veya 3 üne basabiliyor ise bu çalışma esnasında ayağın toprağa batacağı manasına gelecektir. Öyle bir durumla karşılaşmamak için ikinci bir kat olarak ters yönde bir kat daha kereste dizisi atılması gerekecektir.  Üst bası katı onu destekleyen alt kattaki parcaların tamamına basmalıdır.  Bası katlarına denge ayak pabuclarının daha iyi basması icin AYAK DENGE TAKOZ ları kullanımı uygun olacaktır. HDPE  Ayak Denge Takozları   Ayak pabucunun basıncı alt katlara daha rahat iletmesini sağlıyacaktır. çünki esnek yapısı ile KIRILMA/PARÇALANMA   riski olmaksızın Yüksek Baskıları iletecektir.

Ayaklar basılır iken , makinanın tüm ağırlığını her bir ayağa tek seferde olacak şekilde uygulayın , eğer denge ayak takozu batıyor ise , ayağı toplayın ve altına basıyı yaymak için takviye bası desteği ( keresteler) yerleştirin. Bu işlemi Denge Ayak Takozunun kayma veya batma sergilemediği  daha güvenli bir bası oluşana kadar tekrat edin. Bundan sonra bomları açabilirsiniz.
Eğer ayakların dengesini sağlayamaz iseniz , bomları kesinlikle açmayınız. Aracınızın ağırlığını daha iyi taşıyacak başka bir yere aracınızı konumlandırınız.
  • Do not set the outrigger on uneven soil. If necessary, reposition the unit or level the soil.
  • Do not set the outrigger on a hill. The force of the machine weight must be transmitted straight down, otherwise the outrigger load would be partially down and partially sideways, putting undue strain on the outrigger leg.
  • Do not bridge a hole with outrigger cribbing. If there is no soil contact over the hole, the pressure on the ends of the pad is much greater. The soil could give way or the cribbing could break.
  • If you determine that you need five pieces of cribbing to support the load but the foot only touches three of them, the outrigger will sink into the soil. To avoid this problem, lay dunnage the opposite direction on top of the first layer. The top layer of dunnage must contact all pieces that are supporting it.
  • When jacking, put the full weight of the truck on each outrigger, one at a time, and if the pad starts to sink, retract the foot and supply more cribbing. Continue this process until the outrigger appears stable and the pad shows no sign of sinking. Only then are you ready to unfold the boom.
  • If you are unable to get the outriggers to stabilize, do not unfold the boom. Relocate the pump to a location that will support the weight of the outriggers.

Ayak Desteği Ne Kadar Olmalı : Çok /  Az ?
Her Zaman Çok Olması Daha İyidir.
Malzeme ne kadar Sağlam ise , o kadar iyidir.
Makinayı kurduğunuz zeminin toprağına dikkat ediniz.

Eğitim

Beton Pompalama işlemindeki her personel  pompa hattındaki çalışanın güvenliğinden  sorumludur. Eğitim bu güvenliğin alınabilmesi için anahtar meseledir. İş alanının çalışma anında gözlemlenmesi  , iş güvenlik ekipmanlarının  doğru olarak kullanımı ve iş güvenlik proseslerinin uygulanması vazgeçilemez bir şarttır.


AYAK DENGE TAKOZU SEÇİMİNDE KRİTERLER

Seçilen Ayak Denge Takozu Makinanın ayaklarını farklı çalışma pozisyonlarında gelecek olan bası kuvvetini karşılayacak mukavemette olmalı , üzerine gelen basıyı daha geniş alana yayabilmesi gerekli sertlikte olmalı , çok yumuşak malzeme kullanılması durumunda  yük yüzeye yayılmayacak. İstenilen  fayda elde edilemeyecektir.

Ayak Denge Takozu aşırı sert ve kırılgan olmamalı.  Geri dönüşüm  malzemelerden imal edilen ayak padleri termal özelliklerindeki tahribattan dolayı istenilen fiziki performansı sergileyemezler , kırılganlaşırlar. Yük altında kırılan veya parçalanan ayak denge  takozları , tüm yükü ayak pabucu ile yüzey arasında paylaştırır ve.. yumuşak zeminlerde iş kazalarına sebebiyet verebilir. 
Bu gibi üzücü olaylarla karşılaşmamak için  aracınıza ve çalışma ortamınıza uygun  ebatlarda ( genişlik ve kalınlıkta) denge ayak takozu kullanılması tavsiye edilir.
Önemli olan  çalışma ortamının güvenliği  alınarak , iş güvenliğini arttırmak ve çalışan hayatını koruyup kollamaktır. 

Göz boyamak amaçlı uygunsuz  malzeme secimi güvenlik zafiyeti ve iş kazalarına davetiye çıkarmaktır.

Denge Ayak Takozu  Yük altında kırılmayacak  kadar esnek , yükü geniş alana yayacak kadar sert ve mukavim olmalıdır.

Youtube  Product Strenght  TEST VİDEO

VİNC AYAK BASMA TAKOZU

OAP MAKİNE İTH İHR DIS TİCARET VE PAZARLAMA LİMİTED SİRKETİ İLETİŞİM  TEL    : 00 90 507 797 7209 Email : oapltdco@yahoo.com  ...